Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan chocolademelk: hoe maak je het en waar koop je het?

22-12-2017

Of het nou sneeuwt of niet, chocolademelk is altijd lekker. Gelukkig zijn er ook genoeg vegan opties. Je hoeft deze warme drank dus niet te missen wanneer je plantaardig gaat eten. Vegan chocolademelk kun je namelijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt of zelf maken. Helemaal lekker met een toefje slagroom en kaneel erop. Benieuwd naar welke opties er allemaal zijn? Lees dan snel verder!

Vegan chocolademelk recepten

Bij chocolademelk hoef je echt niet alleen maar te denken aan cacao. Er zijn namelijk heel veel variaties mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocolademelk met hazelnoot, speculaaskruiden of chilipoeder. Zo wordt je favoriete vegan chocolademelk momentje extra lekker! Benieuwd naar hoe dit maakt? Hieronder vindt je drie soorten recepten voor vegan chocolademelk.

Hazelnoot-chocolademelk

Noten en chocolade zijn een goede combinatie in gerechten. Maar ook in chocolademelk is het lekker! Deze chocolademelk van de Groene Meisjes bevat namelijk hazelnoten. En dat smaakt precies zoals vloeibare Nutella. Wie wilt dat nu niet? Een lekkere variatie op 'gewone' chocolademelk. Heerlijk met koud weer!

vegan chocolademelk

Foto: De Groene Meisjes

Vegan Hot chocolate

Lisa Goes Vegan heeft ook een lekker recept voor chocolademelk. Deze Vegan Hot Chocolate! heeft een wel heel bijzonder ingrediënt. Dat zijn namelijk speculaaskruiden. Kan je geen speculaaskruiden vinden? Vervang het dan door kaneel. Natuurlijk kun je de kruiden ook weglaten om te genieten van een "gewone" vegan chocolademelk!

vegan chocolademelk

Foto: Lisa Goes Vegan

Happy Hormones Hot Chocolate

Het macapoeder in dit recept heeft een goede invloed op je hormoonspiegel. Maar dat houdt natuurlijk niet in dat deze chocolademelk alleen lekker is voor vrouwen. Deze chocolademelk van De Groene Meisjes is voor iedereen lekker omdat 'ie zo verwarmend is. Dat komt door de specerijen die erin zitten. Het bevat namelijk kaneel, kurkuma en gember. Probeer het eens!

vegan chocolademelk

Foto: De Groene Meisjes

Vegan chocolademelk uit de supermarkt

Geen zin om in de keuken te staan? Geen probleem! Deze soorten chocolademelk zijn namelijk vegan en te koop in de supermarkt:

  • Oatly chocolademelk

  • Alpro Soja Choco

  • Provamel chocolademelk

  • Alpro Almond Dark Choco

  • Rice Dream Chocolate

  • Alpro Coconut Chocolate

Wil je de chocolademelk nog lekkerder maken? Dat doe je natuurlijk met slagroom! En ook daar is een vegan variant van. Plantaardige slagroom is te koop in de meeste biowinkels. Vind je het leuk om zelf vegan slagroom te maken? Dat kan ook! Koop dan de Alpro Soja Cuisine om zelf op te kloppen. Deze is verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

Iets lekkers voor erbij

Iets lekkers mag bij je vegan chocolademelk natuurlijk niet ontbreken! Wat dacht je van een van deze opties?

Geschreven door: Vera Mildner
In het dagelijks leven ben ik masterstudent Nederlandse letterkunde. Daarnaast zijn koken en een duurzaam leven mijn grote passies. Bij het schrijven van blogs kan ik deze twee combineren en meer mensen kennis laten maken met lekkere veganistische recepten en leuke duurzame producten.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...