Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan eten als je een dagje weg bent

03-05-2017

Stel, je gaat als kersverse veganist een dag weg, of dat nou voor je werk is, naar een pretpark of een afspraak in een vreemde stad. Hoefde je vroeger nergens rekening mee te houden en kon je in elk restaurant terecht, nu vraag je je weken van tevoren al af hoe je dat met eten moet doen. Geen zorgen! Wij geven je een aantal tips om er een zo leuk mogelijke dag van te maken.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Afhankelijk van de situatie kun je hierbij aan een aantal dingen denken.

Zoek een vegan (friendly) restaurant

Kun je zelf bepalen waar jullie gaan eten? Dat is een hele mooie uitgangspositie. Zorg dat je van tevoren weet waar je het best terecht kunt als veganist. In sommige gevallen is het makkelijk en ga je naar een vegan restaurant, maar die kun je niet overal vinden. Steeds meer niet-vegan restaurants hebben echter ook een vegan optie op de kaart staan. Om je te helpen een goed restaurant te vinden, bestaat de handige website (en gratis app) Happy Cow. Deze site doet het vooral goed in de grote steden en is ook internationaal, dus je kunt er ook bij buitenlandse tripjes goed mee uit de voeten. De Nederlandse tegenhanger is de VegaMap. Als je zelf nog een goed restaurant weet, kun je een verzoek doen om het toe te voegen.
Vega eten tijdens een dagje weg

Doorgeven

Wordt het eten verzorgd? Geef dan aan degene die het eten regelt door dat je vegan eet. Leg daar vooral bij uit wat vegan eten precies is, want dat weet nog niet iedereen. Geef aan wat je niet eet, maar vooral ook wat wel, zodat er een goede optie voor je is om te eten. Je kunt ook altijd even bellen met het restaurant, zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Zelf meenemen

Ga je een dagje weg, maar moet je zelf voor je eten zorgen? Of ben je er niet helemaal zeker van dat alles goed gaat? Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig altijd zelf iets mee te nemen. Denk hierbij aan een uitgebreide sandwich of, bij ons favoriet, deze pittige hummus wraps. Die zijn snel te maken en bovenal makkelijk mee te nemen. Denk ook aan wat snacks, zowel gezonde als iets minder gezonde. Zorg er bovendien voor dat je genoeg mee hebt, zodat je kunt delen met anderen, die vast jaloers worden van jouw lunch.
Makkelijk mee te nemen pittige wraps

Op de dag zelf

Ook op de dag zelf kun je een aantal dingen doen die je vegan gemak vergroten.

Navragen

Is het niet gelukt om vooraf een vegan maaltijd te regelen? Je kunt altijd nog op de dag zelf vragen om een vegan maaltijd. In een goed restaurant is vaak toch nog iets mogelijk, hoewel het misschien niet de meest fantastische optie is. Maar wie weet leert het restaurant er dan iets van voor de volgende keer.

Feedback

Of het nou goed gegaan is of niet, zorg ervoor dat je laat weten hoe je ervaring was. Hier kunnen restauranteigenaars (zolang ze ervoor openstaan) wat van leren, zodat ze beter weten hoe ze veganisten van dienst kunnen zijn.

If all else fails…

…kun je altijd nog een zakje friet met ei-vrije mayo halen. Dat is gelukkig op op steeds meer plekken mogelijk.
Vegan patat met ei-vrije mayo

Geschreven door: Michelle Vellinga
Over Michelle: "In het dagelijks leven ben ik hoofdredacteur bij een netwerk van gezondheidswebsites waaronder Gezondheidsplein.nl. Ik vind het geweldig dat ik van mijn hobby, de combinatie gezondheid, voeding, dierenwelzijn en communicatie, mijn werk heb kunnen maken. Bij ProVeg houd ik me vooral bezig met de social media en blogs."

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...