Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

De leukste vega hotspots in Gent: dé veggie hoofdstad

08-12-2017

Gent is de geboortestad van de ‘wekelijkse veggiedag’ en telt het grootste aantal vegetarische restaurants per inwoner. Dat maakt de Belgische stad de trotse veggiehoofdstad van Europa! In de meeste restaurants en cafés wordt niet raar opgekeken als je je koffie met sojamelk bestelt. En er zijn dus ook genoeg lekkere en bijzondere vega restaurants te vinden. Eerder zette Viva las Vega’s de vega hotspots in Den Haag, Eindhoven en Leeuwarden al op een rijtje, dit keer volgen de eerste hotspots over de grens! Lees dus verder voor dé vega hotspots in Gent... 

Aanaajaanaa

Gent ligt vanaf Utrecht op ongeveer drie uur reizen met de trein. Perfect voor een weekendje weg dus! En hoe leuk is het om te overnachten in een vegan bed & breakfast?! Marcus en Carol runnen in hun herenhuis midden in het Gentse centrum hun bed & breakfast Aanaajaanaa. Ze hebben drie mooie kamers waarin zij gasten ontvangen. ’s Ochtends bieden zij een veganistisch ontbijtbuffet met biologische en fairtrade lekkernijen: soja yoghurt, een verse smoothie, brood, fruit en verschillende soorten broodbeleg. Kortom, een feestmaal om de dag mee te beginnen staat voor je klaar in de ontbijtkamer! Aanaajaanaa is een fijne uitvalsbasis om de andere vega hotspots in Gent te ontdekken.

hotspots gent


Madam Bakster

Madam Bakster is een honderd procent plantaardige koffiebar in het centrum van Gent. Hier wordt naast heerlijke koffie ook de lekkerste taart ooit geserveerd! Naast vegan is deze taart ook nog eens vrij van geraffineerde suiker en tarwe. En de notenmelk voor in de koffie? Die wordt elke ochtend vers geperst in hun eigen atelier. Bij Madam Bakster kun je dus zorgeloos genieten van koffie en taart! Het enige nadeel: de taarten zijn echt héél lekker, en dat is welbekend in Gent. Het kan in het weekend daarom vol zijn waardoor je misschien even moet wachten op een tafeltje. Wil je thuis ook zulke lekkere baksels maken als Madam Bakster? Dat kan! Madam Bakster heeft namelijk ook een eigen kookboek

hotspots gent

Bron: Madam Bakster

Lokaal

In dezelfde straat als Madam Bakster is Lokaal te vinden, een vegetarisch eet- en theehuis. Zoals de naam ‘Lokaal’ al doet vermoeden wordt zoveel mogelijk met plaatselijke ingrediënten gewerkt. Omdat gebruik wordt gemaakt van lokale en seizoensproducten is er iedere dag een ander menu met een paar verschillende opties. De meeste opties zijn vegan, maar vraag het voor de zekerheid even na als je bestelt. Na het eten kun je genieten van een van de bijzondere theetjes op de uitgebreide theekaart. Lokaal wil bewijzen dat ecologisch eten en drinken helemaal niet duur hoeft te zijn. Je zult bij het afrekenen ook echt verstelt staan door de lage prijs. Het is een klein, maar knus eethuis waar de muziek op lp’s wordt afgespeeld. Bij Lokaal wordt aanbevolen om vooraf te reserveren, in het weekend zijn meestal alle tafeltjes gereserveerd.

hotspots gentBron: Lokaal

Le Botaniste

Le Botaniste is een veganistische en biologische wijnbar. Behalve dat het eten en de wijn heel lekker is, heeft het restaurant een leuke, bijzondere sfeer. Het heeft een prachtig retro apothekersinterieur, wat goed aansluit bij hun motto: let food be the medicine! Op de menukaart kun je de ‘voorschriften’ (gerechten) vinden waarbij voornamelijk gebruikt wordt gemaakt van biologische en seizoensproducten. Daarnaast wordt goed aangegeven welke gerechten noten of gluten bevatten. Er staan verschillende gerechten op de kaart, geïnspireerd op landen van over de hele wereld. Daarnaast kun je ook je eigen bowl samenstellen. Om verspilling tegen te gaan wil Le Botaniste porties serveren die ‘precies groot genoeg’ zijn, waardoor je gegarandeerd ruimte overhoudt voor een van de lekkere toetjes!

hotspots gent


De Frietketel

De Frietketel is een snackbar net buiten het centrum. Maar het is de kleine wandeling driedubbel waard: De Frietketel is in 2017 namelijk benoemd tot beste ‘frituur’ van Vlaanderen! De faam is te danken aan de lekkere frietjes, maar ook zeker aan het uitgebreide vega aanbod. De porties bij De Frietketel zijn lekker groot; één kleine friet voor twee personen is voldoende, zeker als je er een snack bij eet. De Frietketel verkoopt niet uitsluitend vega snacks, maar de vega happen worden wel apart gefrituurd. Voor het lekkerste frietje met vega snack van Vlaanderen moet je wel geduld hebben… Een rij tot buiten op de stoep is niet uitzonderlijk, dus trek er zeker drie kwartier voor uit om op je frietje te wachten. Maar dan heb je ook wat!

hotspots gentBron: De Frietketel

Lekker GEC

Bij Lekker GEC kun je terecht voor een biologisch-vegetarisch buffet. Daarnaast is er een ruim aanbod belegde broodjes, pasta’s, salades en een soep. En als toetje kun je kiezen voor een lekker stuk taart of soja ijs. De basis van alle maaltijden is honderd procent veganistisch. Je schept zelf op wat je lekker vindt en rekent af op gewicht. Met dit concept "weeg wat je eet", betaal je enkel voor wat je eet, zo wil Lekker GEC met zijn allen de voedselafvalberg verminderen!

hotspots gentBron: Lekker GEC


Krijg jij nu ook gelijk zin om een weekendje naar Gent te gaan? Of ben je er al geweest en ken je nog meer leuke hotspots?
Deel het dan in de comments op de Facebookpagina van Viva las Vegas, gebruik de hashtag #vivalasvegasnl op Instagram, of #vivalasvega op Twitter!

Psst... koop je het boek van Madam Bakster via onze link? Dan help je om plantaardig eten nog leuker, makkelijker en lekkerder te maken voor iedereen! Bol.com doneert namelijk een klein percentage van de opbrengst aan onze projecten, zoals de VeggieChallenge. Zo beloon je niet alleen jezelf, maar ook Stichting Viva Las Vega's.

Wil je meer lezen over de vega lifestyle? Vind een antwoord op al je plantaardige vragen op onze vega lifestyle pagina.

 

Geschreven door: Ilona de Ruijter
Over Ilona: "In het dagelijks leven werk ik bij Tauw aan duurzame oplossingen voor een betere leefomgeving. In mijn vrije tijd ben ik veel met plantaardig eten bezig: erover lezen, koken en uit eten gaan. Daarover schrijf ik met veel plezier blogs voor ProVeg. Daarnaast ontdek ik graag nieuwe plekjes in binnen- en buitenland".

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...