Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan kerstmarkten in binnen- en buitenland

22-11-2017

Het is weer de tijd van het jaar: de tijd van kerstmarkten! Vorig jaar moesten we het in Nederland helaas zonder vegan kerstmarkt stellen. Dit jaar is Viva Las Vega’s echter terug met een kersteditie van VeggieWorld! Daarover en over vegan kerstmarkten in het buitenland, lees je in deze blog.

Vegan kerstmarkten in Nederland

Vegan kerstmarkt viva las vega's

Het belooft een mooi weekend te worden; op 9 en 10 december organiseert Viva las Vega’s weer een kerstmarkt, dit keer in samenwerking met VeggieWorld. De Veggie World Winter Fair zal plaatsvinden in de Haarlemmermeer Expo. Het is het enige geheel plantaardige en dus duurzaamste winter evenement van de Benelux. Kom gezellig langs en laat je inspireren door kookworkshops en lezingen. Of ga lekker vega shoppen bij een van de meer dan 70 kramen, en lekker eten bij de foodtrucks. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link en zijn in de voorverkoop 8 euro (aan de deur 10 euro). Ben je al donateur van Viva las Vega’s? Dan is het tweede kaartje gratis! 

Vegan kerstmarkten in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn in een aantal steden een vegan kerstmarkt te vinden. Hierbij een greep uit het aanbod.

Mocht je de komende tijd naar Londen gaan, dan zijn er meerdere markten waar je een kijkje kunt nemen. De grootste markt vindt op zondag 3 december plaats: de Animal Aid's Christmas Fayre. De entree is 3 pond en daarvoor krijg je een uitgebreide markt met 100 diervriendelijke kraampjes en een programma met lezingen, workshops en demonstraties. Een week later, op 9 december, vindt Wood Green Vegan Christmas Market plaats, waar je lekker vegan kan eten en al je milieu-, mens- en diervriendelijke kerstinkopen kunt doen.

In Norwich vinden kun je op 25 november terecht voor de gratis Norwich Vegans 3rd Annual Christmas Market, met meer dan 50 kraampjes en lekker eten.  Op 23 december is er een kleiner evenement, namelijk het Norwich Vegan Christmas Festival.   

In Leeds vindt ook een grote kerstmarkt plaats, namelijk Leeds Ethical Christmas Market. Voor slechts 3 pond kun je lekker neuzen bij alle kraampjes, kookworkshops bijwonen en genieten van livemuziek. 

Vegan kerstmarkten in Duitsland

vegan kerstmarkt

Het van de kerstmarkt is toch wel Duitsland. En het Mekka voor vega’s is ook Duitsland. Een en een is twee, oftewel doe je te goed aan de veganer Weihnachtsmarkten die in verschillende grote steden plaatsvinden.

Op zondag 26 november vindt in Düsseldorf de Mampf - veganer Adventsbasar plaats. Het wordt een gezellige boel met workshops, lezingen en livemuziek en het eten wordt verzorgd door restaurants uit de omgeving. De entree is 3 euro.

Een week later, op zaterdag 9 december, is het weer feest en dit keer in Leipzig. De vijfde editie van de Veganer Weihnachtsmarkt wordt door twee lokale dierenrechtenorganisaties georganiseerd. Je kunt hier terecht voor lekker vegan eten, kerstcadeaus en er zullen verschillende informatiestands aanwezig zijn.

Ten slotte is er in Berlijn op zaterdag 16 en zondag 17 december The Green Market met eten, muziek, kookworkshops en natuurlijk kerstcadeaus. Deze markt vindt elk kwartaal plaats en is deze keer helemaal in kerststemming.

Vegan kerstmarkten in Oostenrijk

In Wenen kun je in de adventstijd terecht voor een vegan kerstmarkt, de Veganer Adventmarkt für Alle. De markt is geopend in het weekend van 9 en 10 december en het weekend van 16 en 17 december. Op deze mooie locatie kun je je tegoed doen aan vegan lekkernijen en ook kerstcadeaus inslaan.

Fijne feestdagen!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...