Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Deze vegan kookboeken horen thuis in je boekenkast!

10-01-2018

Plantaardig eten is populairder dan ooit. Wel zo handig dus om als kookliefhebber enkele vegan kookboeken in de boekenkast te hebben staan. Zowel voor vega’s zelf als voor mensen die af en toe plantaardiger willen eten is een vegan kookboek altijd fijn om in huis te zetten. Zo ben je altijd voorzien van de nodige informatie en recepten. Benieuwd naar de beste Nederlandstalige vegan kookboeken? Lees dan verder!

vegan kookboek

Fotografie: Puur by Dyana

Lisa goes Vegan – Lisa Stel

Lisa Stel is bekend van haar populaire gelijknamige vegan lifestyle blog. Eind 2016 kwam haar eerste vegan kookboek uit. Het boek staat vol makkelijke en lekkere plantaardige recepten voor ieder moment van de dag. Naast de vele recepten staat er ook informatie in over de vega lifestyle. Het is daarom een mooi handboek voor de beginnende veganist.

vegan kookboeken

De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool, Veerle Vrindts en Pablo Moleman

De Vegarevolutie is een musthave voor in je boekenkast geschreven door diëtiste Lisa Steltenpool. Lisa beschrijft in de Vegarevolutie samen met ProVeg-oprichters Veerle Vrindts en Pablo Moleman de vele voordelen van een plantaardige leefstijl, inclusief wetenschappelijke onderbouwing. Het boek is leuk om te lezen en er staan heerlijke vega recepten in. Wanneer je donateur wordt bij ProVeg heb je deze keuze uit een aantal kookboeken als welkomstgeschenk. De Vegarevolutie is een van die boeken. Bekijk de actie hier!

vegan kookboeken

Bron: Taste Celebration

Vegarabia – Greg & Lucy Malouf

Wat een eyecatcher is dit prachtige, vega kookboek. Hierin vind je allerlei vegetarische recepten uit de Midden-Oosterse keuken. Tussen de recepten staan zowel klassieke als moderne vega recepten die de Arabische keuken te bieden heeft. Het is een vegetarische kookboek, maar doordat veel recepten in het boek al plantaardig zijn of makkelijk vegan te maken zijn verdient ‘ie toch een plekje in deze lijst. Vegarabia is te bestellen voor €29,95 bij bol.com.

vegan kookboeken

Bron: De reizende vegetariër

Vegan – Sue Quinn

Nog zo’n mooi boek! Vegan van Sue Quinn is met meer dan 130 veganistische recepten een echte must have voor op de boekenplank.  In het boek leer je hoe je dierlijke producten kunt vervangen door zelfgemaakte vervangers. En dat is helemaal niet zo lastig als je misschien denkt! Je kun het kookboek Vegan bestellen via deze link.

vegan kookboeken

Bron: Frontier World

 

Plant Power – Lisette Kreischer

Plant Power is er voor iedereen die niet alleen van lekker eten houdt, maar ook bewust bezig is met voeding en gezondheid. Schrijfster Lisette Kreischer werkte voor dit boek samen met voedingsdeskundige Bo Schumacher. Hierdoor staat het kookboek vol lekkere en volwaardige vegan recepten. De boodschap van het boek is “haal je kracht uit plantaardig voedsel!” en dat haal je zeker met deze power recepten geschikt voor ieder seizoen. Plantpower van Lisette Kreischer is te bestellen voor €20 via bol.com.

vegan kookboeken

Fotografie: Lize Jansen

Vegan for Friends – Alexander Gershberg

Het boek Vegan for Friends is geschreven door chefkok Alexander Gershberg en is een van de nieuwe Nederlandstalige vegan kookboeken. Het boek is 100% plantaardig en Alexander maakt voornamelijk gebruik van pure, onbewerkte ingrediënten. Alexander neemt je in zijn verhalen mee door verschillende keukens. Van Russische hoofdgerechten tot Joodse toetjes, of zelfs gehele menu's, je vindt het allemaal in Vegan for Friends. Er staan veel verrassende recepten in het boek, zoals latkes (aardappelkoekjes) met "zure room", malabi (Midden Oosterse panna cotta), goulash, kroketten en chocolademousse. En al deze recepten zijn ideaal om te delen met vrienden. Dit vegan kookboek alvast stiekem inkijken? Dat kan via deze link. Je krijgt het boek als welkomsgeschenk wanneer je donateur van ProVeg wordt!

vegan kookboeken

Bron: Oh She Glows

Oh She Glows, Elke Dag – Angela Liddon

Ondertussen alweer het tweede boek van de bekende Amerikaans blogger Angela Liddon. Het boek laat zien hoe makkelijk en vooral ook hoe lekker plantaardig eten kan zijn. Angela heeft een gezin en weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om iedere dag weer wat lekkers en voedzaam op tafel te zetten. Laat je inspireren door de praktische recepten, handige tips en prachtige foto's. Het boek is ook geschikt voor mensen met een voedselallergie of kinderen. Bij ieder recept staat namelijk aangegeven of het gerecht kind, vriezer of allergie vriendelijk is. Oh She Glows, elke dag kun je bestellen via bol.com voor €24,95.

Met deze vegan kookboeken heb je dagelijks inspiratie voor de lekkerste recepten. Wil je graag nog meer informatie en recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor de  VeggieChallenge en ontvang 30 dagen lang vegan recepten en handige weetjes.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...