Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan paasontbijt: Vrolijk Pasen!

12-04-2017

Pasen. Wollige lammeren sieren de wei met bokkensprongen, pluizige kuikens pikken graan van de grond, hier en daar hoppen wat konijnen rond, terwijl een willekeurig gezin geniet van een luxe ontbijt. Nou ja, dit is het beeld wat een doorsnee Paasreclame op TV ons laat geloven.Voor deze Paas-iconen is het helaas minder rooskleurig. Laten wij deze Paasdagen eens proberen om het verschil te maken. De paasplicht luidt immers op boet-en vrijdag het vlees ontberen’. Wij van Viva las Vega's willen jullie graag inspireren met de lekkerste plantaardige recepten voor een onvergetelijk (en vooral diervriendelijk) Paasontbijt.

Paassmoothie met mango

Recept: Voedzaam en snel

De prachtige kleur maakt deze smoothie geheel Paasproof. Serveer in een feestelijk glaasje en het Paasontbijt kan van start gaan.

Veganistische worteltaart

Recept: De groene meisjes

Of wij worteltaart lusten. Guess what? Dat lusten wij zeker!

Veganistische poffertje in de pan

Recept: Vegetus

Dit Gronings streekgerecht laat menig hart sneller kloppen. De rozijnen geven een subtiele, zoete smaak aan dit heerlijke eenpansgerecht.

Speltbrood met chiazaad

Recept: Living the green life

Er gaat niets boven vers gebakken brood bij een uitgebreid ontbijt. Eigenlijk mag een paasontbijt wel de hele dag duren, vinden jullie ook niet? Heerlijk in combinatie met een flinke plak cashewkaas.

Frans cashewkaasje

Recept: Vegetus

Wisten jullie dat noten een prima kaasvervanger zijn? Met een blender en een flinke hand gewelde noten kom je een heel eind.

Veganistische roerei

Recept: Basimella 

Roerei, maar dan wel eivrij!  

Rauwe chocolade balletjes

Recept: Focus on foodies

Bij Pasen hoort chocolade, en deze rauwe chocolade balletjes van  focus on foodies verdienen absoluut een plek in dit artikel. Ook lekker met geraspte kokos.  

Vrolijk Pasen!  

Geschreven door: Lesley van Maasdijk

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...