Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan producten bij de supermarkt

Denk je dat je als startende veggie of vegan alleen nog maar bij de groenteafdeling terecht kan in jouw supermarkt? Dan heb je het mis! In elke supermarkt zijn heel wat vegetarische en vegan producten te vinden die jij ook kan eten. Denk aan kant en klare vleesvervangers, plantaardige melk, maar ook koek, snoep, ijs en broodbeleg!

Viva Las Vega’s heeft speciaal voor jou een deel van de 100% plantaardige, vegan producten van supermarkt Albert Heijn en Jumbo supermarkt gesorteerd!

Vleesvervangers- Supermarkt 600x340

Albert Heijn

Bang dat je nooit meer iets lekkers kunt snacken nadat je de dieren uit je dieet hebt geditcht?

Geen zorgen, er zijn veel meer producten vegan dan je denkt! De Albert Heijn heeft een groot assortiment aan vegan producten. Ze hebben vooral veel plantaardig snoepgoed en heel veel lekkers voor op brood!

Bij de Albert Heijn kun je bijvoorbeeld het plantaardige ijs krijgen van professor Grunschnabel!

Scroll door de afbeeldingen heen of bekijk onze vega voorraadkast.

Jumbo

Zin in een gemakkelijke (avond)maaltijd? Dan ben je bij de Jumbo op het goede adres.

De Jumbo heeft veel vegan producten hetzelfde als de Albert Heijn. Bij de Jumbo kun je echter ook nog eens veel producten van SoFine en Smaakt vinden.

Vooral SoFine heeft veel gemakkelijke, vegan producten voor je avondmaaltijd. Denk niet alleen aan kant en klare burgers, maar ook aan kant en klare curry of chili!

Scroll door de afbeeldingen heen of bekijk onze vega voorraadkast.

Waar is de jam?!

Misschien is het je opgevallen dat er bij het broodbeleg alleen een afbeelding staat van de aardbeienjam van Hero. Gelukkig is dit niet de enige plantaardige jam die je bij de Albert Heijn en Jumbo kunt halen! (Bijna) alle jam is namelijk plantaardig!

Gelukkig is er een grote variatie aan jammen. Niet alleen verschillende smaken, maar ook zonder suiker of biologisch. Er is dus voor ieder wat wils. Check altijd even de ingrediënten van jouw jam, zodat je zeker bent dat er geen dierlijke producten inzitten. Bij jam moet je extra goed opletten bij het geleermiddel. Wanneer er “pecticine” staat is jouw jam plantaardig. Staar er “gelatine”? Zoek dan even verder.. Meer weten over gelatine? Klik dan hier.

Alternatieven voor zuivel

Bij de afdeling zuivel zul je waarschijnlijk een hele hoop plantaardige alternatieven van melk en yoghurt gemist hebben. Bekijk ook onze blog over zuivelvervangers. Er zijn namelijk heel veel variaties en daarbij ook nog eens van verschillende merken! In ieder geval alle melk- en yoghurtvariaties van Alpro, Provamel, Zonnatura, Omega, Oatly en Coconut & Rice Dream zijn vegan.

Verder willen we je waarschuwen voor plantaardige boter. Alle boter soorten die je onder het kopje zuivel vind, zijn in ieder geval geheel plantaardig. “Plantaardige” boter is vaak niet in zijn geheel 100% plantaardig. De aanduiding “plantaardig” staat namelijk voor het gebruik van plantaardige oliën. Er wordt vaak alsnog melkbestandsdelen, gelatine en/of vitamine D aan toegevoegd. Alle Alpro boter variaties zijn veganistisch en de Becel 100% plantaardig lijn ook!

DOE MEE MET DE VEGGIECHALLENGE

VEGGIECHALLENGE

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Maak een gezonde start met jouw eigen persoonlijke VeggieChallenge.

Je uitdaging kies je zelf. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning.

JOUW EIGEN DOEL

Jezelf uitdagen om anders te gaan eten, dat is de VeggieChallenge! Natuurlijk doe je het niet alleen. Steeds meer Nederlanders eten minder vlees en duizenden deden er al mee aan de VeggieChallenge.

Je doel bepaal je zelf. Een maand vegetarisch, veganistisch of gewoon minder vlees? Kies wat voor jou het fijnst voelt en schrijf je hier gratis in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...