Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

10 redders-in-nood op het station!

03-09-2017

Er wordt heel wat afgereisd. En tja, honger komt ook wel eens voor tijdens die reisjes als je, net zoals wij, tot de conclusie komt dat je dat heerlijk verpakte lunchpakketje eenzaam op het aanrecht hebt laten staan. Over precies 10 minuten gaat je trein en kan je natuurlijk niet 5 waardevolle minuten verspillen aan het nadenken over wat je nu in hemelsnaam moet gaan halen op het station. Maar, niet getreurd, bijna overal kan je wel iets halen! Dus wij zetten 10 winkeltjes even voor je op een rijtje waar je iets lekkers kunt halen! Voor de mensen die met de auto, de fiets of de benenwagen onderweg zijn, jullie kunnen nog makkelijk even die drie trappen omhoog lopen en dat lunchpakketje braaf ophalen ;). 

1. AH to go - Falafelwrap 

giphy (9)

Dit handige winkeltje zit gelukkig wel op bijna elk station! Lekker makkelijk, per stuk verpakt. Even snel naar binnen rennen, de falafelwrap uit het koelvak grissen, de zelfscanner gebruiken en hop je staat binnen twee minuten weer buiten. De perfecte noodoplossing dus!

2. Shakies (Amsterdam) - Salade zonder 'stap 2' & Shake

giphy (6)

Zin in iets gezonds op het station? Dat kan! In de Westtunnel van Amsterdam Centraal zit de schattige Shakies. Heerlijke sapjes (het spinazie-avocadosapje, een must-try!) en lekkere verse salades. Moet je wel even vragen of je de tweede laag kan overslaan, maar daar maken ze bij de shakies zeker geen probleem van. 'Wat extra pijnboompitjes dan erop mevrouw?'. 

3. Kiosk - Hummus & Peppadew wrap & Fruit

giphy (12)

Een smeuïge, pittige wrap. Pas op, als je niet oplet heb je hem binnen 6 seconden op. Letterlijk. Een dikke aanrader voor als er toch een rij staat bij de falafelwrap van de Appie! De fruitjes zijn meestal ook prima te doen, De Kiosk, redder in nood!

4. Broodzaak - Zelf samengesteld broodje, Snelle Jelle & lekker versgeperst sapje

giphy (2)

Helaas heeft de Broodzaak geen een uitsluitend plantaardig belegd broodje. Gelukkig zijn het wel allemaal ontzettend lieve mensen die graag een broodje voor je maken (ook al vragen ze je 3x of je echt ALLEEN maar tomaat, komkommer en walnootjes op je brood wilt?). De reactie 'Goh, lekker gezond bezig meis!' gaat ook nooit vervelen. Geen zin in een broodje? De lekkere Snelle Jelle ligt ook altijd bij de Broodzaak in de schappen en de versgeperste jus d'orange-machine staat je ook altijd verlekkerd aan te kijken. 

5. Starbucks - Soja Classic Hot Chocolate (zonder slagroom)

giphy

Koud buiten of gewoon geen zin om te kauwen? Maakt niet uit wat voor reden je hebt, de soja ClassiC Hot Chocolate van de Starbucks gaat er eigenlijk altijd wel in. Smaakt net zoals de eigengemaakte chocolademelk, gewoon met lekker veel cacao. En dan zit je ook gelijk vol, scheelt weer voor die lange treinreis. 

6. De nieuwe Broodzaak (Utrecht, Amersfoort, 's Hertogenbosch) - Broodje hummus & avocado

giphy (10)

Yes, een belegd broodje! Hummus en veel (!) avocado. En eigenlijk is het in dit zaakje ook gewoon leuk om in rond te snuffelen, zoveel lekkere kleine knibbels en knabbels! Die pure chocolade met gojibesjes mag je eigenlijk niet laten liggen, of het nu 6 uur 's ochtends is of 8 uur 's avonds net na het eten van je Hummus & Peppadew wrap.

7. Julia's - Notenmix & Superfoodmix

giphy (5)

Bij Julia's blijft het af en toe een beetje onduidelijk of de pasta's en focaccia's nu wel of niet plantaardig te maken zijn. Ach, de handige meeneembakjes noten zijn ook heerlijk. Lekker zout, een echte treat. En voor de gezondere variant: een superfood-notenmix. Lekkere nootjes zijn niet vies!

8. Exki (Amsterdam Centraal) - Van alles!

giphy (1)

Allemaal heerlijke healthy foodies! Exki wisselt van gerechtjes door het seizoen heen. Er is altijd wel wat te vinden! Seizoensgebonden, veel bio en veel lekker. De pompoenpuree met linzen is in ieder geval een aanrader! Voorlopig alleen nog te vinden op het Amsterdamse station, misschien een tripje Antwerpen of Parijs overwegen?

9. Smullers - Frietje

giphy (11)

Zin in vet? Hebben we allemaal wel eens. Als je echt verlangt naar de snelle vette hap kan je even langs de Smullers gaan en een frietje-ketchup halen. En sinds kort kan je zelf vegan mayo en/of vegan pindasaus bij je patatje krijgen! Patatjes kan meestal niet zoveel fout mee gaan he, met een berg zout kom je al een heel eind! Misschien geen aanrader voor in de trein, of je moet boze blik-bestendig zijn. Ach, frietjes zijn wel een treintje later waard.

10. Enoki (Utrecht) - Aziatische salade of broodje Tempeh

giphy (7)

Deze spiksplinternieuwe vestiging op Utrecht Centraal heeft altijd wel wat lekkers in de aanbieding. Aziatische producten van curry's, tot salades, tot heerlijke broodje's tempeh en tofu springrolls! Hmmm, deze mag wel op wat meer stations in Nederland verschijnen...

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...