Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Dit is één van de best bekeken TED-talks aller tijden! (+ nog vier filmpjes die je kijk op dieren veranderen)

31-10-2017

TEDx is een non-profit gericht op het verspreiden van revolutionaire ideeën. Werkelijk de meest interessante onderwerpen komen aan bod! Van nieuwe technologische innovaties tot dierenrechten. En laat dat nou eens een van de onderwerpen zijn die wij amazing vinden!

Misschien kennen jullie ze al, misschien nog niet, ze zijn het allemaal in ieder geval stuk voor stuk waard om te bekijken! Fascinerende sprekers met grote doelen voor ogen. Wat een helden!

 

1. Melanie Joy - Beyond Carnism and towards Rational, Authentic Food Choices

 

Dit is één van de best bekeken TED-filmpjes aller tijden! Melanie Joy is psycholoog, auteur van het bekroonde boek Why We Love Dogs, Eat Pigs and Wear Cows en onze favoriet! Een werkelijk inspirerend persoon met een enorm sterke presentatie. Ze vertelt in haar TED-talk over carnisme, de onzichtbare drijfveer achter het eten van dieren, en andere voedselkeuzes. Een must-see!

 

2. Wayne Pacelle - Animal factories and the abuse of power

 

Wayne Pacelle is voorzitter en algemeen directeur van The Humane Society of the United States (HSUS), de grootste dierenbeschermingsorganisatie van de VS. Pacelle werd uitgeroepen tot een van de NonProfit Times' "Executives of the Year" in 2005 voor zijn leiderschap in de crisis na de orkaan Katrina. Een man om naar op te kijken! In deze TED-talk laat hij zien dat we misbruik maken van onze machtspositie op dieren op een heel vervelende manier.

 

 3. Lesli Bisgould - It's time to re-evaluate our relationship with animals

 

Lesli Bisgould is Canada's eerste dierenrechten advocaat en hoogleraar aande University of Toronto in Dier & Recht. Ze is ook de auteur van "Animals and the Law", het enige Canadese wettelijke document over dit onderwerp. Momenteel houdt ze zich ook bezig met mensenrechten. In deze TED-talk legt ze ons uit waarom onze relatie tot dieren op deze manier niet verder kan gaan en hoe we deze onder de loep moeten nemen!

 

4. Philip Wollen - Ethics in a meat-free world

 

 

Philip Wollen is een ex-zakenman uit Australië die heel zijn leven besloot om te gooien. Van vice-voorzitter van de Citibank naar vegan die al zijn geld besteedde aan het verbeteren van de wereld. Hij besloot om arm te sterven en is volgens zichzelf al goed op weg! Hij wordt gezien als een echte filantroop. In deze TED-talk komen veel voorbeelden aan bod en besteedt hij veel aandacht aan het welzijn van dieren. Zijn speech in het debat van "Animals should be off the Menu" is ook zeker het bekijken waard!

 

 5. Lauren Ornelas - The Power of Our Food Choices

 

Lauren Ornelas is de oprichter van het Food Empowerment Project, een dieren- en mensenrechtenorganisatie. Ze is haar hele leven al bezig met het maken van bewuste keuzes op het gebied van voedsel. Ze ontfermt zich over het lot van landbouwhuisdieren, de verdwijning van natuurlijke hulpbronnen, de leefomstandigheden van boeren en de uitbuiting van kinderen in de chocolade-industrie. Thema's waar ze je in deze TED-talk veel meer over kan vertellen!

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...