Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vegan Topsporters

17-09-2017

Zijn er eigenlijk wel veganistische topsporters? Jazeker!

Springers en sprinters

Sprinter en verspringer Carl Lewis besloot in 1990 eerst vegetarisch en later veganistisch te gaan eten om zijn gewicht op peil te houden. In 1991 liep Carl Lewis tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Japan zijn beste race ooit: een wereldrecord op de 100m! Zelf zei hij dat hij dankzij zijn veganistische dieet zijn beste seizoen ooit had beleefd.
Vegan Topsporter Carl Lewis

Hardrock renners

In de wereld van het ‘ultra lopen’, hardloopwedstrijden die verder gaan dan de marathon (42.2km), zijn veel veganisten te vinden, waaronder Scott Jurek en Catra Corbett. Scott Jurek won de ‘Hardrock 100‘ maar liefst 7 keer op rij; een wedstrijd van 100 mijl (161km) over stijle bergpaadjes. Daarnaast heeft hij meerdere parcoursrecords op zijn naam staan en is heeft hij het Amerikaanse record 24 uurslopen in handen. Jurek heeft een boek geschreven over veganisme en topsport dat naar het Nederlands vertaald is, getiteld Eet en ren.
Catra Corbett gaat nog een stapje verder; zij heeft meer dan 250 ultra marathons gelopen. In 2011 liep zij wel liefst 6.685km.  

Tennis toppers

Ook in andere sporten zijn veganisten te vinden: Martina Navratilova won 6 weken voor haar 50ste verjaardag de US open in het dames dubbelspel. Zij gelooft dat haar dieet haar geholpen heeft om zo lang op hoog niveau te tennissen (en te winnen).
Vegan topsorters

Gespierde bodybuilders

Nog meer veganistische topsporters? Wat dacht je van Patrik Baboumian! Deze voormalig bodybuilder weegt maar liefst 105kg. Dit is de sterkste man van Duitsland en één van de weinige mannen die in staat is 200kg boven zijn hoofd te tillen. Zo zie je maar: of het nu gaat om snelheid, uithoudingsvermogen of spierkracht, het kan allemaal op een plantaardig dieet!
Vegan topsporters
Kijk voor meer vegan topsporters op  www.greatveganathletes.com. Wil je weten hoe jij sport en een vegan dieet kunt combineren? Kijk dan eens hier!  

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...