Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Als vegan uit eten gaan? Zo doe je dat!

10-02-2018

Dat je als vegan heel lekker kunt eten weet je misschien inmiddels al. Maar wat zijn de mogelijkheden als je vegan uit eten gaat? Vegan uit eten gaan heeft een beetje voorbereiding nodig, maar dan kun je uiteindelijk zorgeloos van je etentje genieten. In dit artikel vindt je zes tips waarmee jouw volgende restaurantbezoekje een gegarandeerd succes wordt!

vegan uit eten

Bana - Tel Aviv

1. Weet wat de opties zijn

Wil je vegan uit eten gaan of ben je een reis aan het plannen en ben je benieuwd naar de opties op die plek? Check dan de HappyCow website. Op deze website kun je de plaatsnaam van de stad waar je woont of die je bezoekt invullen. Alle vegan (friendly) plekken in deze stad vind je dan in een handig overzicht. Specifiek voor Nederland heb je ook de VegaMap kaart, hierop vind je alle vegan friendly eetgelegenheden van het land. Ook kun je bij bloggers terecht voor tips voor de lekkerste vegan hotspots. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze restaurants in Eindhoven? Of van een foodtrip naar Gent?

vegan uit eten

Goodness - Tel Aviv

2. Een goede voorbereiding is het halve werk

Je kunt niet altijd bij een vegan restaurant terecht komen natuurlijk. Als je met familie of collega's gaat eten bijvoorbeeld. Op die momenten is het handig om jezelf voor te bereiden. Je kunt het beste het restaurant van tevoren bellen om je wensen te bespreken. Geef niet alleen aan wat je niet eet, maar geef ook aan wat de mogelijkheden zijn. Meestal is het personeel erg behulpzaam en kun je met een gerust hart uit eten gaan.

vegan uit eten

ByLima - Haarlem

3. Stel je verwachtingen bij

Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om je te realiseren dat je niet overal een uitgebreid vegan feestmaal zult krijgen. En daar is op zich niets mis mee natuurlijk als je jezelf ervan tevoren op instelt. Verwacht dus niet te veel en stel de verwachtingen bij aan de plek waar je gaat eten. Op deze manier kun je alleen maar positief verrast worden en blijft het gezellig aan tafel.

vegan uit eten

Noorderlicht - Amsterdam

4. Alles is mogelijk!

Ga je ergens spontaan eten en hebben ze geen vegan opties op de kaart staan? Geen probleem! Bekijk de menukaart en pas een gerecht zo aan, dat het geschikt wordt voor veganisten. Laat bijvoorbeeld de geitenkaas weg bij een salade en vervang die door avocado en noten, hartstikke lekker! In principe kun je op deze manier in ieder restaurant vegan eten, ze hebben namelijk overal wel frietjes, groenten, granen als pasta en rijst en fruit. Met een beetje creativiteit kom je er wel.

vegan uit eten

Sharp Sharp - Rotterdam

5. Kies zelf een restaurant uit

Ga je eten met een groep vrienden of collega's? Zorg er dan voor dat je inspraak hebt op de keuze van het restaurant. Wanneer je inspraak krijgt, houd dan niet alleen rekening met je eigen eetwensen, maar ook met die van de rest. Zo zijn er genoeg plekken waar je zowel vlees als vegan kunt eten. Is de rest van het gezelschap nieuwsgierig naar vegan eten? Neem ze dan een keer mee naar een vegan restaurant en laat ze verrassen door hoe lekker plantaardig eten kan zijn.

vegan uit eten

Happy Earth Kitchen - Rotterdam

6. Geen paniek!

Is het ondanks alle bovenstaande tips toch niet gelukt om iets vegan te eten te krijgen in een restaurant? Geen paniek! Een foutje kan gebeuren en wat je daarmee doet is natuurlijk helemaal aan jou. Probeer in deze gevallen rustig te blijven en leg duidelijk uit wat er mis is en waarom je het liever niet wilt eten. Raak vooral niet in paniek op dit soort momenten en probeer alsnog een beetje plezier te hebben de rest van de avond.

Zo zie je maar weer, ook als veganist kun je gewoon blijven genieten van uit eten gaan. Op zoek naar meer restaurant-inspiratie? Bekijk dan hier waar je plantaardig kunt eten in Leeuwarden en hier waar je de beste veggie burgers kunt eten.

Geschreven door: Merel
In het dagelijks leven werk ik als Associate Scientist op het laboratorium. Daarnaast kun je mij kennen van mijn blog en vegan taartenbedrijf Blackbirds and Cakes. Mijn grote passies zijn reizen, fotograferen, dierenwelzijn en alles wat met eten te maken heeft. Deze passies komen ook goed van pas bij ProVeg waar ik mezelf bezig houd met de blogs en social media.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...