Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Veganisme op de kaart in Duurzame Jonge 100

09-06-2017

Viva Las Vega’s is dit jaar opnieuw vertegenwoordigd in de Duurzame Jonge 100. Mede-oprichter en campagnecoördinator Pablo Moleman werd vrijdag opgenomen in de lijst met duurzaamste jonge koplopers van Nederland. De jury noemde onder andere zijn werk voor de VeggieChallenge en de campagne Met Zonder Ei.

 

Opvallend is dit jaar het hoge aantal plantaardige initiatieven dat de lijst heeft gehaald. Zo staat ook Guus ter Haar, initiatiefnemer van de Green Protein Alliance, op de lijst. Maar liefst twee vegan ondernemers, Charlotte Vörding (Charly’s All is Fair) en Dewi van de Waeter (Lekkerineenpotje), sieren de lijst. Student Danny Wagemans verdiende een plek door met het project MeatWise de milieu-impact van vlees op zijn universiteit inzichtelijk te maken. En Natascha Kooiman van Smaackmakers kreeg dit jaar voor de derde maal een vermelding op de lijst.

Pablo Moleman: “Ik ben blij met mijn plaats, maar vooral met het groeiende bewustzijn over plantaardig eten als duurzaamheidsthema. We gaan de grote duurzaamheidsvraagstukken niet kunnen oplossen zonder een transitie in ons eten. Het zijn vooral jongeren die dat door hebben en die de plantaardige kar trekken: een studie onder millennials liet zijn dat maar liefst 12% zichzelf beschrijft als vegetariër of veganist.”

In 2014 waren van Viva Las Vega’s al directeur Veerle Vrindts en toenmalig bestuursvoorzitter Lisa Steltenpool onderscheiden in de Duurzame Jonge 100. Ook Alynda Kok van VeganChallenge, foodblogger Merel Wildschut (De Groene Meisjes) en Dophert-eigenaar Laura Estévez vielen eerder deze eer ten deel.

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...