Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Veganist worden? 5 ‘coming out’ tips voor nieuwe vegans

01-04-2016

Veganist worden zonder dat de rest van de wereld hier vanaf weet is best lastig. Als tiener of jongvolwassene, of je nou thuis woont of in een studentenhuis, vind je het waarschijnlijk best spannend om voor te stellen om plantaardig(er) te gaan eten. Is dat zo? Wees niet bang, want wij gaan het een stuk makkelijker voor je maken met deze 5 tips! Zo wordt veganist worden een stuk eenvoudiger.  

1. Zet de toon

Laat steeds vaker vallen hoeveel je van dieren houdt. Wanneer je er klaar voor bent om jouw switch naar een plantaardige levensstijl aan te kondigen, zullen de mensen om je heen helemaal niet verbaasd opkijken en minder snel denken dat het een fase is. Ze zullen je willen steunen!

2. Rustig aan

Relax. Als jij er niet meteen een big deal van maakt, zullen anderen dat ook niet doen. Leg uit dat je simpelweg geïnteresseerd bent in plantaardig eten en dat je dit gaat uitproberen. Als ze nieuwsgierig zijn (wat ze zeker zullen zijn), kun je ze altijd nog uitleggen waarom.

3. Weet waar je het over hebt

Doe je research en wees voorbereid op vragen. Hoe meer jij weet wat je wil en waarom je dat wil, hoe meer ze je zullen respecteren en hoe liever ze meewerken. En wie weet inspireer je jouw gezin of huisgenoten wel!

4. Kom op voor je idealen

Mocht je je toch niet serieus genomen of gesteund voelen, blijf dan sterk en zet door! Laat weten dat dit belangrijk voor je is en JA, dat je het zeker weet waar je mee bezig bent. Hoe vaker je vriendelijk nee zegt, hoe meer jouw vrienden en familieleden zullen weten dat het menens is.

 

5. Kom zelf met ideeën

Besef dat niet iedereen meteen weet wat je wel en niet wil eten. Deel daarom jouw favoriete recepten met ze en opper om boodschappen te doen en te koken. Laat ze zien en proeven hoe makkelijk en lekker je plantaardig kan eten, dan zullen ze binnen een mum van tijd jouw keuze helemaal begrijpen! En zo niet, dan is dat jammer voor hun! Vind leuke plantaardige recepten in één van deze veganistische kookboeken of kijk op de website van Viva Las Vegas waar voor elke soort maaltijd veel recepten te vinden zijn.

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...