Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Veganistische high tea of veganistisch lunchen en dineren in Leeuwarden

19-07-2017

Leeuwarden, de hoofdstad van de meest noordelijke provincie Friesland! Leeuwarden is een leuke en gezellige stad. Ideaal voor een dagje lekker winkelen. Verder heeft Leeuwarden meerdere mooie musea en andere culturele activiteiten! Natuurlijk willen we ook een hapje eten in de stad. Veganistisch lunchen en dineren in Leeuwarden is gelukkig geen probleem. Op meerdere plaatsen in Leeuwarden kun je zelfs genieten van een veganistische high tea! Wij hebben vijf veganistische hotspots in Leeuwarden op een rijtje gezet!

1. Broodje Bewust

De naam zegt het al; Broodje Bewust is een bewuste keuze! Alle producten zijn biologisch, natuurlijk en veelal lokaal. Niet alleen voor de veganist is Broodje Bewust een hotspot, maar ook voor de suiker-, gluten- of lactosevrije eter! Broodje Bewust is ideaal voor een veganistische lunch in Leeuwarden. Ook een zeer geschikt plekje om na een gezellig dagje shoppen nog te genieten van een bewust drankje en taartje. Er is een groot aanbod aan belegde broodjes, soepen en salades voor de lunch (het Broodje Vegan Kip-saté Salade is een aanrader!). Verder hebben ze biologische frisdranken, sappen en smoothies en (overheerlijke!) plantaardige, suiker- en glutenvrije taartjes. Kun je niet kiezen uit al het lekkers op de kaart? Vraag dan een veganistische high tea aan! Wel even van te voren bestellen. Kijk voor al het lekkers op de site van Broodje Bewust. Veganistische high tea Broodje Bewust hotspot Leeuwarden

2. Eetcafé Spinoza

Eetcafé Spinoza, verkozen door RLT4 tot het beste eetcafé van Nederland, heeft, naast het gewone menu, een geheel veganistisch menu! Per gang heb je keuze uit zo'n vier à vijf gerechten. De Viva Las Vega’s testers hadden het moeilijk om een keuze te maken uit al dat lekkers... Naast een veganistisch diner kun je bij eetcafé Spinoza ook genieten van een veganistische high tea, of zelfs een vegan buffet, high wine of -beer. Wel even van tevoren reserveren. De veganistische high tea werd zelfs beter beoordeeld door de Viva Las Vega´s testers en niet-veganistische vrienden dan de "normale" high tea! Eetcafé Spinoza is echt een aanrader om je dag af te sluiten met een goed diner. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is bij Eetcafé Spinoza? Kijk dan even op de website.

3. Fruitbar SIS

Bij Fruitbar SIS kun je heerlijk snacken en/of veganistisch lunchen op een verantwoorde, gezonde manier. Ze bieden er niet alleen plantaardig lekkers aan, maar ook suiker-vrije en gluten-arme producten. Denk bij Fruitbar SIS aan verse smoothies, gezonde wraps, (plantaardige) yoghurt met verschillende toppings, koffies en heerlijke snacks! Let wel op Fruitbar SIS is van dinsdag tot zondag geopend tot 17:00. Meer informatie? Kijk dan eens op de website van Fruitbar SIS. Smoothie veganistische hotspot Fruitbar SIS

4. Bagels & Beans Leeuwarden

Bagels & Beans is al een bekende hotspot voor veel plantaardige eters. Ook in Leeuwarden zit een knus cafeetje waar je kan genieten van bagels met een vers getrokken kopje thee of koffie. Gelegen in de binnenstad, tegenover hotspot Broodje Bewust. Alle bagels zijn plantaardig. Geniet van een veganistische lunch met een warme bagel met Veggie-chicken van de Vegetarische Slager of met de Dutch Weedburger. Een bagel met "gewoon" wat hummus en zongedroogde tomaatjes, banaan of jam is natuurlijk ook mogelijk! Vraag in de Bagels & Beans wat je allemaal kunt eten wanneer je veganistisch wilt lunchen. Tip: tegenwoordig heeft de Bagels & Beans ook een veganistisch taartje: de Pecan Pie(!). Klik hier voor de website van Bagels & Beans.

5. Restaurant TAO

Trek in sushi? Dan is TAO de plek voor jou! Bij de meeste Japanse restaurants kun je ook als plantaardige eter goed terecht. Bij TAO kun je extra makkelijk veganistisch dineren. Elk gerecht op de menukaart van TAO is namelijk voorzien van allergenen informatie. Zo kun je precies zien welke gerechten plantaardig zijn en welke niet. Ook kan je vragen om een speciaal invullijstje waarbij alle niet-plantaardige gerechten zijn door gestreept. Dan kunnen ze vegetarische gerechten met bijvoorbeeld een saus op basis van ei of melk weglaten, waardoor het gerechtje alsnog veganistisch is. Even vragen dus! Het menu kun je zien op de website van TAO. Naast deze restaurants en barretjes waar je kunt genieten van een veganistische high tea, lunch of diner zijn er nog meer plekjes in Leeuwarden waar je plantaardig kunt genieten. Veganistisch lunchen Leeuwarden Smullers

Zo ook snackbar Smullers, gelegen op het station in Leeuwarden. Hier kun je gemakkelijk een patatje ei-vrije mayo (of plantaardige saté) en veganistische bamischijf krijgen! Help Viva Las Vega’s om plantaardig eten makkelijker te maken in Nederland door bijvoorbeeld mee te doen aan de ei-vrij campagne! Andere vega hotspots vinden in Nederland? Kijk dan eens op de vegamap van Viva Las Vegas. Zijn we een hotspot vergeten? Laat het ons dan weten!

Geschreven door: Jesse Van Elzelingen

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...