Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Veganistische schoenen: de mooiste schoenen zonder leer

09-06-2018

Schoenenindustrie komt met veganistische schoenen

In de supermarkt kom je tegenwoordig steeds vaker veganistische producten tegen, maar ook andere industrieën zijn druk bezig met verduurzaming en minimalisering van dierenleed. Waaronder ook de schoenenindustrie. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Hieronder hebben we een aantal merken en hun webshops op een rijtje gezet die zeker het bezoeken waard zijn als het weer tijd is om jezelf te verwennen met een mooi paar diervriendelijke en duurzame schoenen. En maak je geen zorgen: hoewel nepleren schoenen nog wel de reputatie kunnen hebben van goedkope namaakschoenen, de veganistische schoenen van onderstaande merken doen zeker niet onder voor menig leren schoen.

Beyond Skin

Een merk dat haar schoenen produceert in Spanje en verkoopt vanuit Groot-Brittannië en naar eigen zeggen volledig ethisch verantwoord is; Beyond Skin verkoopt veganistische schoenen waar geen dier, mens of kind voor geleden heeft en waar je voornamelijk gewoon de show mee steelt onder een cocktailjurkje op een feestje, of gewoon op straat onder een stoere jeans. Extra mooi, de verzending is helemaal gratis!

Bekijk de webshop van Beyond Skin hier.  

Veganistische schoenen van Beyond Skin

Foto: Beyond Skin

Matt&Nat

Vanuit Canada kan Matt&Nat jou voorzien in al je klassiek-chique schoenendromen en zijn hun minimalistische tassen om bij weg te zwijmelen. En dan hebben wij het nog niet eens gehad over dat de voering van deze tassen gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic. Wij zijn in ieder geval al begonnen met sparen!

Klik hier voor de webshop van Matt&Nat.

Dr. Martens

Omdat dit merk in beginsel voornamelijk een alternatief publiek bedient, kon hun eigen lijn veganistische schoenen niet lang uitblijven. En met hun reputatie van schoenen die een leven lang meegaan, is jouw geld hier zeker niet verkeerd besteed.

Voor de heren

En voor de dames

Vagabond

Ook bij Vagabond kan je tegenwoordig je veganistische hart ophalen. Hoewel de collectie nogal schommelt van grootte, zijn wij enthousiast. Maar heb je dus een paar gevonden dat aan jouw eisen voldoet, twijfels niet te lang, want voor je het weet zijn ze weer weg!

Voor vrouwen

Voor mannen

Nepleren schoenen van Vagabond

Foto: Vagabond

Toms

Het laatste grotere merk met een apart veganistische schoenen collectie die wij bespreken, mag zeker niet onbenoemd blijven. Niet alleen worden er dierenlevens gespaard bij het kopen van veganistische Toms, vanuit hun filosofie geven zij voor elk verkochte paar schoenen, één paar aan kinderen die ze hard nodig hebben. Zo maak je met jouw aankoop niet alleen jezelf, maar ook een ander blij!

De collectie van Toms is hier te zien.

Vega-Life

Pas je liever (veganistische) schoenen direct in de winkel, maak je geen zorgen, ook dit is mogelijk. Onder andere bij de all-vegan schoenenwinkel Vega-Life in hartje Amsterdam. Je kunt hier terecht voor al je schoenwensen, van casual tot hoogwaardige wandelschoen. Maar ook voor andere producten als inlegzooltjes, riemen, kookboeken, make-up en zelfs dierenvoer, Vega-Life biedt het aan!

De webshop van Vega-Life biedt een kleine indicatie van het aanbod.

Vegan schoenen van Vega-Life

Foto: Robin Klaassen

Geschreven door: Robin Klaassen

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...