Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Vijf blogs over duurzaam leven

05-06-2017

Duurzaamheid en milieu zijn voor veel mensen een belangrijke motivatie om vega te eten. Steeds vaker hoor je hoeveel energie en uitstoot wordt bespaard door slechts één dag per week geen vlees te eten. Toch gaat duurzaam leven verder dan alleen je voedingspatroon. Wij zetten een aantal interessante Nederlandstalige blogs voor je op een rij die een stapje verder gaan in de groene lifestyle.
duurzaam leven

1. De Groene Meisjes – groene tips voor iedereen

Als je meer wilt weten over duurzaam leven is De Groene Meisjes een blog die je zeker wil volgen. Volgens oprichter Merel moet groener leven vooral leuk zijn. Met haar blog probeert ze duurzaamheid dan ook toegankelijk te maken voor iedereen. Van groen reizen tot vintage kleding en meubels, bij De Groene Meisjes is er inspiratie voor iedereen.

2. Clairecodi – van food tot fair fashion

Clairecodi heeft een scherp oog als het gaat om food en fashion. Niet alleen deelt Claire geregeld vega recepten, ze houdt je graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van groene beauty en duurzaam shoppen. Doordat ze veel producten zelf test, weet je precies wat je wel en niet moet kopen!

3. Mint Green Mind – inspiratie tot duurzaam leven

Blogger Djuli woont tegenwoordig in België, maar ze komt uit de buurt van Rotterdam. Deze groene blogster wil zoveel mogelijk mensen inspireren om groener te leven, maar wel op een manier die het beste bij je past. Op Mint Green Mind vind je bijvoorbeeld info over afval verminderen en zero waste leven.

4. Blackbirds and Cakes – duurzaam eten en meer

Merel van Blackbirds and Cakes blogt over haar zoektocht naar een duurzame lifestyle. Naast haar recepten – met prachtige foto’s – moet je deze blog ook zeker eens bezoeken als je interesse hebt in duurzame mode, reizen en afval verminderen. O ja, ze maakt ook heerlijke (vegan) taarten op bestelling!

5. Het Groene Broertje – groen met een mening

Wie is er niet dol op Het Groene Broertje? Hij deelt vegan recepten, interviewt andere vegans, recenseert boeken en geeft zijn ongezouten mening over allerlei duurzame onderwerpen. Sytse staat voor zijn principes: zoveel mogelijk groen en duurzaam leven.

Je kunt zo duurzaam leven als je zelf wilt, plantaardig(er) eten is al een hele belangrijke stap. Wie weet haal je uit bovenstaande blogs inspiratie om je leven beetje bij beetje nóg een stukje groener te maken!

Geschreven door: Michelle Vellinga
Over Michelle: "In het dagelijks leven ben ik hoofdredacteur bij een netwerk van gezondheidswebsites waaronder Gezondheidsplein.nl. Ik vind het geweldig dat ik van mijn hobby, de combinatie gezondheid, voeding, dierenwelzijn en communicatie, mijn werk heb kunnen maken. Bij ProVeg houd ik me vooral bezig met de social media en blogs."

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...