Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Viva Las Vega’s kerstactie

19-12-2014

  FB Banner_bewerkt-1De feestdagen zijn een tijd voor gezelligheid en familie. En toch kan het dineren met de familie voor vegetariërs en veganisten ook heel lastig zijn, zeker als je moeite hebt om je familie te betrekken bij je plantaardige lifestyle. Heb jij een opa die helemaal niks begrijpt van jouw dierenliefde? Of is je tante juist stiekem wel vegcurious? Dan is De Vegarevolutie misschien wel hèt cadeau voor onder de kerstboom! Bestel hem nu bij YouBeDo, dan heb je hem morgen al in huis én steun je tegelijk het werk van Stichting Viva Las Vega's. Wil je een nóg voordeligere deal? Word dan Vriend van Viva Las Vega's en krijg De vegarevolutie gratis als welkomstcadeau! Bestel via YoubeDo Hier een voorsmaakje met een heerlijk kerstgerecht uit de Vegarevolutie,

Kerstgerecht:Veggie Shepherd's Pie

kersttip_bewerkt-1Ingrediënten:

  • 5 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 wortelen
  • 1 pakje tofugehakt
  • 1 blik gekookte linzen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 75 ml barbecuesaus
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 100 ml plantaardige room
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Zet een pan met ruim water op het vuur. Schil en halveer de aardappelen en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Snijd de wortelen in schijfjes en voeg deze met het tofugehakt toe aan de ui en knoflook. Bak enkele minuten.
  • Giet de linzen af en voeg deze met de tomatenblokjes en barbecuesaus toe aan de pan.
  • Voeg Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Giet de aardappelen af en voeg de room toe. Stamp fijn en voeg naar smaak zout toe.
  • Neem een ovenschaal met een inhoud van minstens 1,5 liter (20x20 of 28x18). Doe de vulling in de ovenschotel en verdeel de aardappelpuree hier overheen.
  • Bak 30-40 minuten op 190 graden.
Bron: De Vegarevolutie

Geschreven door: VLV
Viva Las Vega's maakt vega eten makkelijk, lekker en leuk voor iedereen.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee en win

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...