Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

We Canteen stapt over op vegan mayonaise

28-02-2018

Cateringbedrijf We Canteen heeft besloten om vanaf maart 2018 enkel nog ei-vrije mayonaise te serveren in al haar bedrijfsrestaurants.

Ei-vrije mayonaise heeft dezelfde smaak als reguliere mayonaise, maar is diervriendelijker, duurzamer en geschikt voor een grotere groep klanten. In plaats van eigeel, dat verzadigd vet en cholesterol bevat, wordt eivrije mayonaise gebonden door plantaardige ingrediënten. De CO2-uitstoot is meer dan een derde lager en er hoeven geen dieren voor gehouden en gedood te worden.

We Canteen beheert momenteel een tiental restaurants op toonaangevende bedrijfslocaties zoals TomTom en het World Trade Center Amsterdam. Duurzaamheid was altijd al een belangrijk onderdeel van de restaurantformule van We Canteen, dat veel gebruik maakt van biologische en lokale producten. Met de overgang naar vegan mayo zet het bedrijf een verdere stap in de richting van duurzame catering.

“We zijn ontstaan in een tijd waarin duurzaamheid reeds sterk in opkomst was. Onze foodprint is relatief jong, dus we hoeven minder ‘af te leren’ dan de traditionele cateraars.”, aldus Serge Knook, General Manager van We Canteen. “Hierdoor kunnen wij onze blik vooruit richten en zullen wij de mogelijkheden om meer plant based, circulair of lokaal te werken altijd onderzoeken. Wij zijn blij met deze overstap naar vegan mayonaise.”

ProVeg International werkt sinds 2017 met cateraars aan het meer plantaardig maken van hun aanbod. Een belangrijk onderdeel hiervan is het vervangen van “overbodige” dierlijke ingrediënten, waarvoor plantaardige alternatieven bestaan met gelijke geschiktheid. Naast ei in mayonaise en gebak, kan bijvoorbeeld ook gedacht worden aan het vervangen van dierlijke vetten en room. We Canteen is niet het eerste bedrijf dat overschakelt op vegan mayo: in juni 2017 zette ook ISS Facility services in het bedrijfsrestaurant van Accenture deze stap.

Pablo Moleman, projectleider bij ProVeg, is verheugd met de stap van We Canteen: “Het vervangen van mayonaise door een ei-vrije variant is een simpele stap die elk bedrijf zou kunnen nemen om duurzamer en diervriendelijker te cateren. We Canteen geeft een geweldig voorbeeld richting andere cateraars, en springt hiermee succesvol in op de groeiende trend naar meer veganistische producten.”

Versnel de vegarevolutie

Help jij ProVeg om veganistisch eten leuk, lekker en makkelijk te maken voor iedereen? Steun ons werk met een gift.

Ja, ik steun ProVeg Nederland voor: met een
  • Eenmalige donatie
  • Maandelijkse bijdrage
  • Jaarlijkse bijdrage

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...