Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Wij waren erbij: de eerste editie van VegFest 2014

06-11-2014

VegFest1Afgelopen zaterdag liep heel vegan Nederland de deur plat bij de Maarten Lutherkerk in Amsterdam. Geen religieuze manifestatie, maar een waar feest voor planteneters en andere foodlovers. Dat was de eerste editie van VegFest, een jaarlijks festival voor en door veganisten.  Als het aan ons ligt, zullen er nog vele edities volgen.  Het eerste VegFest (Vegan Festival) in Nederland op zaterdag 1 november was een groot succes. Ongeveer 750 bezoekers kwamen af op dit evenement waar plantaardig eten en de veganistische lifestyle centraal stonden. Samen met de ruimte van de prachtige Maarten Lutherkerk te Amsterdam, zorgde dit voor een knusse sfeer. De productmarkt werd goed bezocht waarbij diverse standhouders aan het eind van de dag nee moesten verkopen. Ook voor de vele sprekers die de hele dag lezingen en workshops gaven in 2 zalen was veel interesse. Wij waren met onze Viva Las Vega's stand ook te vinden op de infomarkt en mochten er meer dan tien nieuwe Vrienden van Viva Las Vega's verwelkomen en blij maken met een gratis exemplaar van De vegarevolutie. VegFest2VegFestNL werd georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met Viva las Vega’s, Plenty Food, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Vega-Life, en Happy Cow. VegFestNL bestond uit een productmarkt waar diverse standhouders zich presenteerden en een programma met uiteenlopende sprekers van ondernemers tot filosofen en van food innovators en chefs tot lifestyle auteurs. “De lezingen en workshops werden erg gewaardeerd. Veel bezoekers zijn normaal gesproken de enigen die er een plantaardig leefgewoonte op nahouden in hun omgeving. Nu konden ze baden in een bad van herkenning en kennis maken met mensen die ook kiezen voor een vegan lifestyle”, aldus Christine Burgemeester van Vegetafel. Bij Viva Las Vega's zijn we blij dat er steeds meer vegan festivals in Nederland plaatsvinden. Binnenkort beginnen we ook weer met de voorbereidingen van het grootste plantaardige festival van het land. Houd de maand juni alvast vrij voor het Viva Las Vega's Food Festival 2015!      

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...