Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Win 2 kaarten voor ‘Eating Animals’ op IDFA

17-11-2017

Het boek Eating Animals van Jonathan Safran Foer is verfilmd tot een documentaire. Deze is vanaf nu te zien en wij mogen kaartjes weggeven. Lees verder om erachter te komen hoe je deze kan winnen.

Het boek

Eating Animals is het eerste non-fictie boek dat Foer schreef. Daarvoor schreef hij twee romans. Toen zijn vrouw in verwachting was van hun eerste kindje ging hij nadenken over zijn voedsel en of hij zijn zoons eetpatroon ook zo wilde invullen. Vanaf dat moment ging hij op onderzoek uit en schreef hij hier een boek over.

Nu eet Foer zelf geen dieren meer, maar hij wil met zijn boek Eating Animals ook niet per se mensen overtuigen dat zij dit ook niet moeten doen. Hij wil vooral antwoord geven op de vraag: 'Waarom eten mensen eigenlijk dieren?'. Hij doet dit bijvoorbeeld door 'het eten van vlees' als traditie te onderzoeken. Ook stelt hij zichzelf vragen als 'Is het oké om bepaalde dieren wel te eten en anderen niet?' en 'Is vlees eten wel verantwoord als de dieren wél goed behandeld worden?'. Al met al is het boek een combinatie van argumenten, wetenschap en tussendoor ook persoonlijke verhalen.

 

Eating Animals als documentaire

Nu is er sinds kort dus ook een verfilming van het boek Eating Animals in de vorm van een documentaire. Jonathan Safran Foer heeft zelf ook voor een groot deel bijgedragen aan het script van de documentaire.  Hij is hierbij geholpen door Christopher Quinn als regisseur. Natalie Portman mocht het verhaal van de documentaire vertellen. Zij heeft, onder andere door het lezen van Foers boek, in 2009 besloten om veganist te worden. Het verhaal spreekt haar persoonlijk dan ook erg aan.

Net als in het boek, wordt in de documentaire de vraag gesteld: 'waarom eten mensen eigenlijk dieren?'. Naast het beantwoorden van deze vraag, gaan ze gesprekken aan met onder andere boeren, maar ook activisten. Er worden dus verschillende argumenten ten opzichte van de vleesindustrie belicht. Verder krijg je ook mooie beelden van het landelijke Amerika te zien. Al met al een afwisselende en informatieve documentaire die je moet zien.

Maar waar en wanneer is deze documentaire dan te bekijken? Goed nieuws: vanaf nu. IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) is net begonnen. Van 16 tot en met 26 november zijn hier allerlei documentaires te zien waaronder Eating Animals. Meer informatie over deze documentaire op IDFA vind je via deze link.

Kaartjes winnen?

Lijkt het jou leuk om deze documentaire te bekijken op IDFA? Dan kan je vanaf nu kaartjes winnen. Wij mogen twee keer twee kaartjes weggeven voor de vertoning van zondag 26 november van 10:45 - 12:25 uur. Je maakt kans door onderstaande vragen in te vullen vóór maandagochtend 20 november 9:00 uur. Als jij een van de gelukkigen bent, nemen wij contact met je op.

 

 

 

Geschreven door: Celine Diks
Celine studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft stage gelopen bij ProVeg Nederland. Nu gaat ze door als vrijwilliger.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...