Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Worldwide Vegan Bake Sale – Bakken voor een betere wereld

28-03-2018

Iedereen kan vegan bakken! Het is ‘easy as pie’ en een groot voordeel: je kunt zonder zorgen de hele beslagkom uitlikken! (Want: geen rauwe eieren) Doe daarom nu ook mee aan de Worldwide Vegan Bake Sale van 15 tot 30 april.

Wat is de World Wide Vegan Bakesale?

Je hebt misschien wel eens een Bake Sale meegemaakt, of zelf georganiseerd. Het idee is simpel: je bakt taart, cake, koekjes of cupcakes of iets anders lekkers en verkoopt dat voor het goede doel. Gezellig, positief en vrolijk, want wie wordt er nou niet blij van gebak?!

De Worldwide Vegan Bake Sale is een unieke manier om mensen bekend te maken met veganisme en ondertussen geld in te zamelen voor goede doelen.  Sinds de start in 2009 is er wereldwijd al meer dan $360.000 opgehaald! ProVeg coördineert sinds 2017 de World Wide Vegan Bake Sale.

Tussen 15 en 30 april nodigen we je uit om een Vegan Bake Sale organiseren en je favoriete zelfgekozen goede doel te steunen.

Je kiest zelf de locatie, het product dat je verkoopt en het goede doel waaraan je de opbrengst schenkt. Dat kan een lokaal, landelijk of internationaal doel zijn, als het maar samenhangt met één van onze vijf Pro’s.

Wie kan meedoen aan de Worldwide Vegan Bake Sale?

Iedereen! Alles wat je nodig hebt is een recept, de juiste ingrediënten en een keuken. Je kunt in je eentje bakken, maar ook je vrienden, familie of buren uitnodigen om mee te doen. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan onze speciale Vegan Bake Sale flyer met tips over hoe je bepaalde ingrediënten kunt vervangen, waardoor vegan bakken een stuk eenvoudiger wordt. 

Naast particulieren kunnen grotere organisaties en bedrijven meedoen, zoals restaurants en café’s. Als vegan (friendly) café of restaurant kun je bijvoorbeeld een gedeelte van je opbrengst doneren, producten beschikbaar stellen voor iemand die een Vegan Bake Sale wil organiseren, je zaak beschikbaar stellen voor mensen die een locatie zoeken of  helpen bij de promotie van een lokale Vegan Bake Sale door er aandacht aan te besteden binnen je bedrijf en op sociale media. 

Ook scholen, verenigingen en andere instellingen kunnen natuurlijk een Vegan Bake Sale organiseren, of ondersteunen bij het gezamenlijk organiseren van meerdere kleine Bake Sales.

Hoe doe je mee aan de Worldwide Vegan Bake Sale?

Er zijn maar drie regels waar je je aan moet houden:

  1. 1. De producten die je verkoopt moeten veganistisch zijn. Dat betekent dat er geen zuivel, honing of eieren in verwerkt zijn.
  2. 2. Je opbrengst van de bake sale moet gedoneerd worden aan een geregistreerd goed doel, bij voorkeur gericht op één van ProVegs kernthema’s: Pro-dieren, Pro-milieu, Pro-gezondheid of Pro-gerechtigheid.
  3. 3. Geen dingen doen waardoor je meewerkt aan het veroorzaken van dierenleed.

 

Een Bake Sale vraagt enige organisatie en planning. Handige tips vind je op de website van Vegan Bake Sale.

Ben je enthousiast geworden en doe je mee? Meld je Vegan Bake Sale dan nu bij ons aan! Registreer je dan hier en stuur ook even een mailtje naar marloes.boere@proveg.com! Dan weten we direct welke events er onderdeel zijn van de Worldwide Vegan Bake Sale en kunnen we je promoten en volgen op sociale media.

Geschreven door: Nicoll Peracha

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...