Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Zink

28-05-2015

Zink is een belangrijk mineraal dat wij nodig hebben bij veel processen in ons lichaam. Het speelt een rol bij het immuunsysteem, versnelt de vernieuwing van huidcellen, beïnvloedt ons smaak- en reukvermogen, houdt onze botten gezond en bevorderd een goed geheugen. Daarnaast is het ook belangrijk voor de energiestofwisseling en de opbouw van eiwitten. Zink is vooral aanwezig in dierlijke voedingsmiddel, maar het is ook mogelijk om voldoende zink binnen te krijgen met plantaardige voeding. Volwassen vrouwen hebben per dag zo’n 9 mcg zink nodig en mannen 10 mcg. In de tabel hieronder staat aangegeven waar zink vooral in voorkomt.
Voedingsmiddel per 100 gram Mg per 100 gram
Pompoenpitten 7,94
Walnoten 3,40
Quinoa, ongekookt 3,10
Haver 3,02
Volkorenmeel 2,90
Kikkererwten , gekookt 1,70
Zilvervliesrijst , ongekookt 0,80
Bron: De Vegarevolutie

Geschreven door: ProVeg Nederland

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...