Blijf op de hoogte van de laatste vegatrends

Laatste nieuws weten over nieuwe vegan producten? Weten wanneer de leukste events zijn? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en word een kennisbron van vegafeiten!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Deze zomerhotspots hebben al vegan ijs!

16-08-2017

Ook veganisten willen in de zomer weleens een ijsje eten. Dat kan gelukkig op steeds meer plekken! Wij zetten de leukste en verrassendste plekken waar je terecht kan voor vegan ijs voor je op een rijtje.
vegan ijs

Wereldburgers (Groningen)

Bij Wereldburgers kun je terecht voor een vegan burger (je hebt er zelfs keuze uit drie!) en kun je je eetfestijn afsluiten met een stuk vegan taart of een ijsje. Allemaal snel naar het hoge Noorden dus!

Meer (Lauwersoog)

Lekker wadlopen en daarna een ijsje eten? Bij Meer IJs kan het. Dit ijscafé, bestaande uit een aantal zeecontainers, kun je vinden in de haven van Lauwersoog.

Fietsverhuur Amsterdamse Bos – De Boshalte (Amstelveen)

Eerst een goed stuk fietsen en daarna aan het ijs, dat klinkt als een heerlijk dagje uit! Op het relaxte terras van De Boshalte is het sowieso goed toeven. Absoluut een tussenstop waard.

Joods Historisch Museum (Amsterdam)

Middenin het Joods Cultureel Kwartier staat het Joods Historisch Museum, waar je alles kunt leren over het joodse leven, zowel vroeger als nu. In het koosjere Museumcafé kun je vervolgens terecht voor een ijsje.

vegan ijsZaans gedaan (Zaandam)

In het Cacaolab van Zaans Gedaan leer je alles over het maken van chocolade. Ze hebben bovendien een groot assortiment met de gekste chocoladesmaken, dus daar zit vast een goeie vegan reep tussen! En als je helemaal bent uitgekeken op al die chocola, kun je aan het ijs gaan, want ook Zaans Gedaan verkoopt vegan ijs.

Aloha Beach (Velsen-Noord)

In de zomer wil je natuurlijk ook een keer een dagje naar het strand. Na het bouwen van het beste zandkasteel kun je naar  Aloha Beach voor een heerlijk verkoelend ijsje.

Molen De Zandhaas (Sandpoort-Noord)

Altijd leuk, bij een molen op bezoek gaan. Bij De Zandhaas kun je terecht voor de gebruikelijke dingen, zoals meel en brood, maar ze hebben ook heerlijk vegan ijs in het assortiment. Zeker even langs gaan tijdens je volgende fietstochtje!

Gasterij De Oostvaarders (Almere)

Liever een dagje de natuur in? Als je naar de Oostvaardersplassen gaat, kun je tijdens een dag wandelen in elk geval een vegan lunch krijgen bij Gasterij De Oostvaarders. En je dag is natuurlijk niet compleet met, je raadt het al, een ijsje.
vegan ijs

Stella by Starlight (Arnhem)

In het Coehornpark vind je Stella by Starlight, waar je heerlijk kunt relaxen of juist lekker creatief bezig kan zijn. En voor warme dagen heeft Stella vegan ijsjes voor je in de aanbieding.

Crudo (Nijmegen)

Het Raw Vegan eetcafé Crudo staat garant voor een heerlijke lunch of een snelle snack, inclusief lekkere ijsjes.

Centrum QI (Breskens)

We eindigen in het Zuiden des Lands, namelijk in Zeeland. In de haven van Breskens zit namelijk Centrum QI, waar je terecht kunt voor een kopje thee of een vegan ijsje natuurlijk. Je kunt er bovendien je elektrische fiets opladen, dus een goeie pitstop tijdens een dagje fietsen. Of loop naar het strand, dat om de hoek ligt.  

Wil je graag dat op nog veel meer plekken in Nederland vegan ijs te koop is? Doe dan mee met onze Wij eisen ijs actie. Zo maken we ondernemers in Nederland samen bewust van de mogelijkheden van heerlijk vegan ijs!

Geschreven door: Anna Keet
Anna studeert Climate Studies aan Wageningen University. Naast haar vrijwilligerswerk voor ProVeg Nederland is ze voorzitter van PINK! Afdeling Gelderland, de jongeren van de Partij voor de Dieren.

Lees nog meer

Doe mee aan de VeggieChallenge!

Dertig dagen minder vlees eten: het is goed voor je lijf, de planeet en het redt dierenlevens. Daag jezelf uit met de VeggieChallenge. Wij helpen je op weg met gratis tips, recepten en ondersteuning

Doe mee!

Blijf op de hoogte van veganieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe vega producten, acties en events? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Viva Las Vega´s en wij zorgen dat je altijd op de hoogte blijft!
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam

Doe een donatie

Steun Viva Las Vega's met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Jouw e-mailadres
Jouw voornaam
Secure and Spam free...